Iskanje ekstremnosti v padalstvu – Erik Kocjan E06


Erik Kocjan je športni padalec. Do tega trenutka ima opravljenih 7000 skokov. S tem športom se je srečal pri svojih 16 letih in ob opravljenem prvem skoku je vedel, da je to njegova pot življenja. Ob vsakem skoku je še vedno prisoten delček strahu, kot pravi on je to pozitivni strah. Uživa v tem kar dela in to je njegovo gonilo.

Novodobno kovanje močnih orodij – Dan Pečnik E05


Dan Pečnik je novodobni kovač. Ljubezen do tega poklica je odkril relativno hitro. Le z nekaj cenovno ugodnimi izdelki je sestavil svojo prvo improvizirano kovačnico ter se nemudoma začel učiti. Do danes je menjal kar nekaj prostorov, trenutno pa ima v lasti delček 200-letne stavbe, ki je bila včasih šola. Svoje izdelke prodaja v tujino, saj tam vidi večje zanimanje ter potencial. Pohvali se lahko z izjemno prodajo sekire, katero je po naročilu prodal ameriškemu kaskaderju Chrisu Pontiusu, igralca iz filmu "Jackass".

HipHop, dogodki – Sandi Nemet MVP E04


Sandi MVP je prvo grlo postojnskega hip-hopa, začel glasbeno pot v osnovni šoli s pisanjem pesmi. Sodeloval v kolektivu "Armaggedon tim", a se zaradi razpada ponovno osredotočil na samostojno kariero. Producent "Loopzillo" je ustvaril glasbene podlage za njegov prvi EP "Lost beats", ki je doživel uspeh v slovenski hip-hop sceni. Aktivno se je vključil tudi v balkansko hip-hop sceno. Načrtuje izdajo prvenca "Feniks Adelsberg", navdihnjenega z legendo o Feniksu, simbolu vzponov in padcev v njegovi karieri.